Faluház vezető: Gonda Jánosné
Telefonszám: +36 20 592 8116
E-mail: [email protected]
Cím: Püski, Szabadság u. 1.


A Püski Önkormányzat tulajdonát képező Faluház 1970 és 1971 között épült, a típusterv módosított változata alapján. Az átadásra 1971. augusztus 20-án került sor.

A Faluház középület, melyben több közszolgálati létesítmény is megkezdte működését: postahivatal, tűzoltó-szertár, gyógyszertár.

A nagyteremben 1973-ban 4,5*8 méteres beépített dobogórendszerű színpad épült. 1974-ben mozivetítő-fülke került a Faluházba, amely 25 éven keresztül Bogdán Ferenc vezetésével működött. 1975-ben a hallban elkészült a lezárható, esetenként üzemelő kimérő pult. 1979-ben bővítéssel és átalakítással 40 m2 alapterületű könyvtári rész készült el, melynek vezetője Deák Ferencné volt.
1997. július 15-e óta gyógyszertárral bővült a létesítmény. Az épületben működött a Halászi Takarékszövetkezet , virágbolt, videotéka.

Az elmúlt 44 évben a régi vezetők: Deák Ferenc, Czafik Lászlóné, Schmuckné Fazekas Lívia, Varga Ferencné, Szütsné Markó Veronika, és a helyi fiatalok aktívan részt vettek az intézmény életében. Az Ifjúsági Klub 1975-ben, 38 nevező közül nyerte el a legnagyobb elismerést, az „Aranykoszorús Ifjúsági Klub” címet. Az Ifjúsági Klub életéről, programjairól, az oklevelekről a mai napig írásos dokumentumokat őriz a könyvtár.

A nagyszínpadon sok híres művész lépett már fel, többek között: Koós János, Zárai-Vámosi, Kovács Apollónia, Defekt Duó, Ihos József (Kató néni), Postás Józsi.

A püski Faluház éves munkaterv alapján dolgozik, amit a vezető, az ott működő szervezetekkel közösen alakít ki.

A Községi Könyvtár heti két alkalommal tart nyitva.

A Püski Faluház épülete

Az éves programban újévi koncert, sport-bál, nőnap, nyugdíjas-találkozó, próbák, vásárok, képviselő-testületi ülések, különböző tanfolyamok, barkácsolás, kiállítások, karácsonyi műsor, gyermekprogramok, vöröskeresztes programok, megemlékezések, ünnepségek szerepelnek.

A Faluházban jelenleg működő állandó csoportok:

  • Gyerek Zumba (oktató: Nagyné Bali Brigitta, minden hétfőn 17:30-tól)
  • Felnőtt Zumba (oktató: Nagyné Bali Brigitta, minden hétfőn 18 órától)
  • Püski Énekkar (vezető: Sragnerné Makk Olga, minden pénteken 18 órától)
  • Szenior Örömtánc Zsuzsival (oktató: Faragóné Tóth Zsuzsanna, minden szerdán 18:30-tól)
  • Baba-mama klub (vezető: Ónodiné Légrádi Etelka védőnő, minden csütörtökön 16 órától)

Az intézmény fenntartója: a Püski Önkormányzat Képviselő-testülete.